Zing, dans én acteer!

Over Hoogtepunten uit "Jesus Christ Superstar"

In de jaren ’70 kwam de film en de musical uit. De toenmalige muzikaal leider van Studio65, Rinus Luttikhuis, bewerkte een aantal nummers uit Jesus Christ Superstar voor koor en solisten en deze werden gezongen tijdens concerten in “De Zwanenhof” in Zenderen. Dit bleek een groot succes te zijn en al gauw werden er meer nummers bewerkt en toegevoegd.

Studio65 werd in 1978 uitgenodigd om tijdens de kerkdienst op Goede Vrijdag deze selectie te zingen in de Verrijzeniskerk in Enschede. Johan van Haagen tekende voor de sobere regie, Gé Madern ontwierp het licht en Henny Wildeman zorgde voor passende kostuums.
Na de Verrijzeniskerk wilden meer kerken deze selectie en een traditie in de weken voor pasen werd geboren.
In 1999 nam Armanda ten Brink de muzikale leiding over en bewerkte het stuk naar deze tijd. De originele opstelling en de begeleiding van piano en fluit is altijd gebleven.

Elk jaar brengt Studio65 ongeveer 12 uitvoeringen in de regio voor volle kerken en al ruim 25 jaar worden er vier uitvoeringen gegeven in Klooster Bardel bij Gronau in Duitsland. De serie wordt traditiegetrouw afgesloten met een uitvoering op Goede Vrijdag in de Jacobuskerk te Enschede. De toegang is altijd gratis en als de data bekend zijn staan ze in de agenda.