Producties 2011-2014

NIGHT OF THE CHRISTMAS SONGS

Zondag 21 december 2014 Muziekcentrum Enschede

flyer muziekcentrum nieuw A5
DSC_1995

Zondagavond 21 december stonden Stedelijk Koor Enschede en Studio 65 in een uitverkocht Muziekcentrum in Enschede met hun gezamenlijk kerstconcert Night of the Christmas Songs. Samen met het Oost Nederlands Symfonie Orkest, een combo, de solisten Arash Roozbehi, Marcel Reijans en onze eigen leden Arjan Bollen, Bauke Steenstra en Marieke Visser werd een gevarieerd kerstrepertoire gebracht. Het enthousiaste publiek kon genieten van o.a. Amazing Grace, Christmas on Broadway, We wish you a merry Christmas en natuurlijk Stille Nacht. Ook Studio 65 ‘junior’, bestaande uit kinderen en kleinkinderen van leden van Studio 65, oogstte veel lof. Presentator Laurens ten Den praatte het programma met veel humor aan elkaar.

DIE ZAUBERFLÖTE

21, 23, 24, 29, 30, 31 augustus 2014
5, 6, 7, 12, 13, 14 september 2014     Rathaus Nordhorn

flyer

Die Zauberflöte is een ‘Singspiel’ in twee bedrijven van Wolfgang Amadeus Mozart naar een libretto van de vrije theaterproducent Emanuel Schikaneder. Het behoort tot de bekendste en vaakst opgevoerde opera’s uit het repertoire. In 1792, een jaar na de wereldpremière in Wenen, ging het Singspiel reeds naar Amsterdam (‘De Tooverfluyt’) en werd daar voor het eerst in Nederland opgevoerd. Die Zauberflöte is één van de weinige populaire sprookjesopera’s die de status van meesterwerk hebben behaald en kent talrijke interpretaties. Het werk wordt wel beschouwd als de eerste musical in de muziekgeschiedenis, onder andere vanwege de verschillende themalijnen en een grote mate van afwisseling van scenes en affecten.

DSC_0086

Een eigentijdse interpretatie van deze opera van Mozart is geproduceerd door Theaterwerkstatt Nordhorn. Regie en enscenering van Horst Gross, muzikale bewerking van Fred Oldenburg, koorleden en diverse solisten van Studio 65 Vocaal Theater onder leiding van Armanda ten Brink
Een gedurfde pop rock musical, maar liefst 12 avonden opgevoerd in de open lucht voor het Rathaus van Nordhorn voor een enthousiast publiek.

FOTOALBUM     PROGRAMMABOEKJE

HET WONDER VAN DE OUDE MARKT

19, 20 en 26 december 2013      Wilminktheater  Enschede

1510596_241880839305393_2106376102_n

In het kader van “Woar geet ’t opan met Kesmis?” werd Studio 65 benaderd door het Wilminktheater om uitvoerenden te zijn van een nog te schrijven eigentijdse kerstmusical. Landelijke coryfeeën als Dick van den Heuvel tekst en regie, Jeroen Sleyfer muziek, Wilma Hoornstra choreografie en Joris van Veldhoven decorontwerp creëerden een humoristisch verhaal met 20 liedjes, dans en een centraal thema: liefde. De musical werd op het lijf geschreven van de leden van het koor, waarmee 30 leden zich solistisch konden profileren. Een unieke ervaring voor Studio 65 Vocaal Theater!

1458545_241880549305422_725588487_n

Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen? Dat mocht je willen! De twee warenhuizen aan de Oude Markt moeten het allebei hebben van Kerst. Daarom zet Klein Kronenberg alles op alles om het laatste beetje koopkracht uit de zakken van de mensen te kloppen, ten koste van het kleinere Maison Tip. Maar de zaken veranderen als Maison-medewerkster Engel plotseling met een Kerstman op de proppen komt. Binnen de kortste keren loopt het storm! En dat betekent oorlog in de mooiste tijd van het jaar. Maar de kerstgedachte houdt stand en alles loopt uiteindelijk goed af.

1528563_241880195972124_1713617462_n

“Het Wonder van de Oude Markt” is een kleurrijk spektakel in de traditie van de Christmas-pantomime. Er komt een keur aan wonderlijke figuren voorbij: Rudolf het voormalig rendier, de vrekkige Gruisveld, non Bernadette, rechter Femke Ouwenhand, bedelaar Francois Garbage, ambtenaar Drooglever en de Kerstman natuurlijk.

FOTOALBUM    PROGRAMMABOEKJE

CHRISTMAS NIGHT OF THE PROMS

16 december 2012  15.00 uur   Stadhuishal  Hengelo
16 december 2012  20.00 uur   Muziekcentrum  Enschede

Twee gezamenlijke concerten van het Twents Jeugd Symfonie Orkest o.l.v. Carl Wittrock en Studio 65 Vocaal Theater uiteraard met dirigente Armanda ten Brink.
Het middagconcert vond plaats in de hal van het stadhuis van Hengelo. Gastsolist was Bastiaan Ragas.

Tussen beide concerten werd genoten van een heerlijk buffet bij Club Merlijn.

Christmas Night of the proms - Studio65

Het avondgebeuren vond plaats in het Muziekcentrum in Enschede. Een tiental leden van Studio 65 hadden podium en zaal prachtig in kerststemming versierd. Als gast trad niemand minder dan Ernst Daniël Smid op. Het werd een prachtig sfeervol concert met diverse lichteffecten. Het publiek in de uitverkochte zaal werd aangezet diverse nummers mee te zingen.
Daartoe was een boventiteling opgehangen waarop de liedteksten verschenen. Het Hallelujah van Händel werd op het grote orgel begeleid door Gijs van Schoonhoven met als extra bijzonderheid dat Studio 65 lid Marieke Visser in het kader van haar opleiding dirigeerde.
Aan het einde van het concert kon bekend gemaakt worden dat maar liefst 940 euro aan een goed doel overgemaakt kon worden, namelijk het skutsje ‘Het Twentse Ros’.

FOTOALBUM     PROGRAMMABOEKJE

MUSICALS IN CONCERT   

9 februari 2012  Muziekcentrum Enschede

affiche voor website

Gevarieerd musicalprogramma met onze eigen dirigent Armanda ten Brink die als Elisabeth ‘Ich gehör nur mir’ zingt! Na de pauze mét enscenering alle hoogtepunten uit Les Miserables!
Gastsolisten: Edgar Bloem, Barry Römer en Floortje Stegink

Regie: Arjan Bollen

FOTOALBUM    

Studio 65 Musicals in concert 2012
Studio 65 Musicals in concert 2012
DSC_5927-2
Studio 65 Musicals in concert 2012

A NIGHT AT THE OPERA II

17 juni 2011  Grote Kerk Enschede

Nick Moritz dirigeert
Nick Moritz dirigeert

Edgar Bloem

Karin Hertsenberg

Het succes van ‘A Night at the Opera’ in februari ’09 smaakte naar meer en ook nu was er een meer dan gemiddeld geïnteresseerd en enthousiast publiek aanwezig in de prachtige akoestiek van de Grote Kerk op de Oude Markt.

Edgar Bloem

Gastsolisten  waren Edgar Bloem, Karin Hertsenberg en Esther Pierweijer, alle drie oud-lid van onze vereniging.

Daarnaast muzikale ondersteuning van Marieke Dunhof op dwarsfluit en Sebastiaan Haverkate op trompet.

Vaste dirigent Armanda ten Brink speelde deze keer op de piano en liet het dirigeren over aan Nick Moritz. Gezongen werden hoogtepunten uit Orfeo e Euridice, Carmen, Treemonisha en varia van Guiseppe Verdi.

FOTOALBUM

Ontvang updates

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan voor de nieuwsbrief door hieronder jouw e-mailadres door te geven.