Titanic – De Musical
4 en 6 juni 2010 Rabotheater Hengelo
16 oktober 2010 Wilminktheater Enschede


Het schip is de hoofdpersoon en alle personages zijn feitelijk bijrollen die de tragische geschiedenis van het schip moeten vertellen: de Titanic verliet op 10 april 1912 voor haar allereerste reis de haven van Southampton met als doel om in New York aan te komen, maar zou onderweg een aanvaring met een ijsberg krijgen en zinken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden, waarvan het overgrote deel zou omkomen omdat er té weinig reddingssloepen waren. Het schip had namelijk de reputatie om onzinkbaar te zijn, dus daar kon wel op bezuinigd worden.Het verhaal van de Titanic wordt verteld via de eigenaar van het schip die probeert een nieuw record te vestigen, de scheepsbouwer die weet dat het schip een té grote snelheid niet aankan, de kapitein die van zijn allerlaatste reis een zeer bijzondere wil maken, de stoker die weet dat het schip veel te snel vaart om het te kunnen blijven houden, de marconist die in blinde paniek andere schepen probeert te alarmeren, de man in het kraaiennest die de ijsberg veel te laat ziet en drie Ierse meisjes die het plan hebben opgevat om naar Amerika te emigreren in de hoop daar een beter leven te kunnen opbouwen.

Tegelijkertijd gaat het over het standenverschil dat in de jaren ’10 van de vorige eeuw nog in grote mate bestond: de rijkste passagiers uit de eerste klasse die uiteindelijk de grootste kans kregen om als eerste een sloep te bemachtigen, de middenstanders uit de tweede klasse voor wie dat al veel lastiger was en de arbeiders/emigranten uit de derde klasse – letterlijk in de onderste laag van het schip – die werden opgesloten om te voorkomen dat ze eventueel een van de reddingssloepen zouden kunnen bereiken.
Carmina Burana – Jubileumconcert Armande Ten Brink
14 juni 2009 Muziekcentrum Enschede

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum als dirigent van Armanda ten Brink zongen de leden van al haar koren Carmina Burana van Carl Orff in een afgeladen en sfeervol Muziekcentrum.
Solisten: Claudia Pattaca, Grzegorz Stachowiak en Henk Veldink.
Verder met 5 percussionisten, 2 pianisten en een koor van 271 zangers!
A Night At The Opera
28 februari 2009 Grote Kerk Enschede

Studio 65 vergeet zijn oorsprong als opera- en operettevereniging niet en brengt een speciale avond voor de liefhebber van het klassieke genre. Er blijken nog veel liefhebbers te zijn want de Grote Kerk zit vol om te luisteren naar werken van Verdi, Puccini, Smetana, Lortzing en Mozart. Met aan de piano Hans Erik Dijkstra zingen koor en gastsolisten Edgar Bloem, Jeroen van Haagen en Karin Hertsenberg bijna de kroonluchters van het plafond..
CONCERT MET TRIAL BY JURY
2 november 2008 De Kappen Haaksebergen
8 november 2008 Prismare Enschede
6 december 2008 De Bond Oldenzaal
7 december 2008 Kulturhus Borne


Voor de pauze highlights uit de musical “Kiss me, Kate!”, door Studio 65 met veel succes gebracht in de Twentse Schouwburg in 2007, en na de pauze “Trial by Jury”, een eenakter van Arthur Sullivan in de Nederlands vertaling van Joop Fransen.
Een zekere Edwin wordt voor het gerecht gedaagd wegens verbreking van zijn trouwbelofte. De stemming is fel tegen hem gekant. De jury, de publieke tribune, de deurwaarder, de rechter, allen zijn op de hand van miss Angelina, de verstoten bruid. Zij en haar raadsman weten handig in te spelen op de heersende sentimenten, maar Edwin verdedigt zich als een leeuw.Er ontstaat een verwarrende situatie, eindigend in een opera-achtig ensemble: “Wat een dilemma!” Tenslotte neemt de rechter een zeer verrassende beslissing..
Gastsolist Eline Harbers, regisseur Dick Haze, muzikale leiding Armanda ten Brink
KISS ME, KATE!
8 en 9 november 2007 Twentse Schouwburg Enschede

Op 30 december 1948 ging op Broadway, in het New Century Theater, “Kiss Me, Kate!” in première, een musical van Samuel en Bella Spewack met liedjes van Cole Porter. Het was onmiddellijk een succes en in totaal werden 1077 voorstellingen gespeeld. Bij de uitreiking van de Tony Awards in 1954 kreeg de musical een ‘Tony’ in de categorie Beste Musical, Beste scenario en Beste Muziek. De musical was geïnspireerd door The Taming of the Shrew (De Getemde Feeks) uit 1594, een komedie van William Shakespeare. Het is een verhaal in een verhaal. Twee acteurs, ooit met elkaar gehuwd, spelen in een musicalversie van The Taming of the Shrew en krijgen vervolgens weer ruzie.
Hoofdrollen werden vertolkt door Edgar Bloem, Arjan Bollen, Irene Helle en gaste Eline Harbers.


Muzikale leiding – Armanda ten Brink
Regie en Choreografie – Fred en Marijke Wisden
Decor – Art Decor Enschede
Grime – Anneke Besnyoi
STUDIO 65 IN CONCERT
11 november 2006 Muziekcentrum Enschede


DER ZIGEUNERBARON (Hoogtepunten)
14 oktober 2005 Twentse Schouwburg Enschede – kleine zaal
4 november 2005 Kulturhus Borne
2 december 2005 De Bond Oldenzaal

CARMEN À LA STUDIO
26 november 2004 Muziekcentrum Enschede






ORFEO EN ORPHEUS
19 en 20 november 2003 Rabotheater Hengelo
Dirigent: Armanda ten Brink
Regie / choreografie: Fred en Marijke Wisden
Decorontwerp en lichtplan: Gé Madern
Decors: Art Dekor Enschede
Grime: Anneke Besnyoi
Kostuums: Nationale Reisopera, Studio 65 Vocaal Theater
Gastsolisten: Eline Harbers (alt) en Diet Gerritsen (sopraan)
Solisten en koor: Studio 65 Vocaal Theater
Gelegenheidscombo: Marieke Luppes (fluit), Ruud Ouwehand (contrabas), Marc van Wessel (slagwerk), Tessa Zoutendijk (viool)
Studio is er nooit bang voor geweest om haar nek uit te steken, zo ook dit jaar niet. Met “Orfeo & Orpheus” maken wij er wel een bijzondere avond van met voor de pauze dood, verderf en nog veel meer narigheid en in het tweede deel kolderieke teksten.
‘Orfeo & Orpheus’ is een eigen bewerking van Studio 65 Vocaal Theater, met zangstukken uit de dramatische opera ‘Orfeo ed Euridice’ van Christoph Willibald von Gluck (1714-1787) en de komische operette ‘Orpheus in de onderwereld’ van Jacques Offenbach (1819-1880).
In Orfeo & Orpheus zijn het de geesten van de onderwereld en de goden van de berg Olympus die geïntrigeerd raken door de liefde tussen twee mensen, die in beide zangstukken op geheel verschillende wijze de hoofdrol spelen: Orfeo / Orpheus en Euridice / Eurydice.
Bijzonder aan Orfeo & Orpheus is de Nederlandstalige versie van de operette. De treffende vertaling is van de bekende Twentse dichter en schrijver Willem Wilmink. De operastukken zullen in de authentieke Duitstalige versie gebracht worden.
THE PAJAMA GAME
november 2001 Twentse Schouwburg Enschede
The Pajama Game is een musical gebaseerd op het verhaal 7,5 cents van Richard Bissell en gaat over werknemers van de Pajama Factory die een loonsverhoging van 7,5 cent per uur eisen. Catherine ‘Babe’ Williams is hun vertegenwoordigster, maar zij wordt verliefd op Sid Sorokin, de baas van de fabriek.
Het tangonummer Hernando’s Hideaway klinkt vast bekend in de oren.
Muzikale leiding: Armanda ten Brink
Regie en Choreografie: Fred en Marijke Wisden
Decor: Art Dekor Enschede
Kleding: Statt
Grime: Anneke Besnyoi