Dirigent

Het voorjaar 1998 is het startpunt geweest van het dirigentschap van Armanda ten Brink bij Studio 65, toen nog met de toevoeging “opera-, operette- en musicalgezelschap”. Zij nam het stokje over van Rudolf Heise en heeft zich sindsdien bijzonder ingezet om via stemvorming de klank van  “Studio 65 Vocaal Theater” flexibel te maken, zodat de groep goed kan overschakelen naar de diverse muzieksoorten. Een repetitie van Armanda is altijd spannend maar wel vrolijk spannend. Ze vraagt opperste concentratie maar met humor en een zeer aanstekelijk enthousiasme. Met haar achtergrond wordt in deze tijd, waar klassieke muziek het moeilijk heeft bij een groot publiek, veel aanpassing van haar gevraagd maar die flexibiliteit kenmerkt haar.

Geboren in Den Haag, en momenteel woonachtig in Duitsland, volgde Armanda tijdens en na haar afgeronde studies Schoolmuziek, Piano en Zang diverse masterclasses bij o.a. Elisabeth Schwarzkopf, Cora Canne Meijer, Ronald Brautigam en Robert Holl en Hans v.d. Hombergh

Armanda ten Brink
www.armandatenbrink.nl
12,5 jaar bij Studio 65

Zangpedagoge

Armanda geeft les aan de Musikschule Niedergraftschaft en het Artez-conservatorium te Enschede en heeft daarbuiten een veelzijdige staat van dienst als zangeres/pianist/dirigent van Opera-Oratorium en Musicalkoren, een mannenkoor, meerdere kinder-en meisjeskoren en een jongenskoor en als vocal coach voor koor en solisten in binnen- en buitenland opgebouwd.

Certified Master EVT:

Sinds 1999, toen Jo Estill zelf naar Nederland kwam om de EVTS te introduceren, is Armanda ten Brink met deze training bezig in haar koren, en met haar leerlingen en studenten.
Als Certified Master wordt ze veelgevraagd voor cursussen, workshops en zanglessen in de meest uiteenlopende muziekgenres (van pop tot opera) en groepen. Dit varieert van zingen met kleuters tot vocalcoaching van bekende Nederlandse artiesten.

De combinatie van pianist,dirigent en zangeres en zangpedagoge maakt haar een veelgevraagd gastdocente in stemcoaching bij koren. Zo werd ze uitgenodigd als gastdocente aan de Schuleracademie in Lingen voor hoogbegaafde studenten , in Polen aan de muziekacademie in Slupsk, bij het Tölzerknabenchor in München en werkte ze als dirigent o.a. met het Ely Cathedral Boys Choir uit Engeland.

In de loop der jaren maakte zij succesvolle concertreizen met diverse solisten, koren naar o.a. Duitsland,Oostenrijk, Polen,Italie, Spanje, Engeland en Canada en sleepte ze met haar zangleerlingen en recent met een a capella mannenkwartet op diverse festivals en concoursen prijzen in de wacht.
Als dirigent voerde ze o.a. ook uit : het Requiem en verschillende missen van Mozart, de Petite Messe Solennelle van Rossini, de Misa Criolla en Navidad Nuestra van Ramirez, Mass of the Children van John Rutter, de Carmina Burana van Orff, der Schöpfung van Haydn, Johannes Passion van Bach, , Messiah van Händel, musicals als Kiss me Kate, Payama Game, Tabaluga, Les Miserables, Titanic, opera en operette zoals Orfeo et Euridice, Trial by Jury, La Nozze di Figaro en Carmen. Enkele jaren achtereen dirigeerde ze op het Enschede Muziek festival het zgn. Lezerskoor van de Tubantia bij de Night of the Voice.

Ontvang updates

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan voor de nieuwsbrief door hieronder jouw e-mailadres door te geven.